Sijoitustoiminta

Etuusperusteisissa lisäeläkejärjestelyissä työnantaja kustantaa yksin lisäeläketurvan. Työnantajan on sijoitustoiminnasta saattavien tuottojen lisäksi maksettava kannatus-/vakuutusmaksuja vähintää niin paljon, että eläkevastuu tulee katettavaksi.

Maksuperusteisissa lisäeläkejärjestelyissä eläketurvan tasoa ei ole etukäteen määrätty vaan lisäeläke karttuu vakuutusmaksuista ja niille saaduista sijoitustuotoista. Maksuperusteisissa järjestelyissä vakuutusmaksun suuruus voidaan sitoa esimerkiksi työnantajan vuosittaiseen tulokseen.