Eläkevastuu ja vastuuvelka

Eläkevastuulla (vastuuvelalla) tarkoitetaan sitä varojen määrää, joka tarvittaisiin eläkesäätiön (eläkekassan) säännöissä määriteltyjen etuuksien maksamiseen, mikäli eläkesäätiön (eläkekassan) toiminta lopetettaisiin tilinpäätöshetkellä. Eläkevastuu muodostuu eläkkeelle siirtyneiden henkilöiden alkaneiden eläkkeiden määrästä ja työssä olevien henkilöiden karttuneiden eläkkeiden yhteismäärästä.

Eläkevastuun (vastuuvelan) kattaminen

TyEL-eläkevastuu on katettava kokonaan laissa mainituilla katekelpoisilla varoilla tai vakuuksilla.